Tuesday, 2025-01-28, 5:54 AM
Main Sign Up RSS
Welcome, Guest
تقویم
«  January 2025  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
آرشیو مطالب
site friends
www.GOOGle.com
جستجو در سایت

کانادا

 آیا مدارک من باید ترجمه شده باشند؟

در صورتی که مدارک اصلی شما به زبان انگلیسی یا فرانسوی نباشند شما باید آنها را به یکی از زبان های رسمی (انگلیس یا فرانسوی) که برای روند رسیدگی درخواست خود برگزیده اید ترجمه کنید. ترجمه ها و اظهارنامه ی مترجمان می بایست همراه کپی مدارک به هیئت پناهجو پذیری کانادا ارائه شوند. اظهارنامه ی مترجمان باید حاوی:

نام مترجم

زبان مبدأ

گواهی با امضاع مترجم که صحت ترجمه را تضمین کند

 چنانچه شما نسخه ی انگلیسی یا فرانسوی مدارک خود را تهیه نکنید آنها قابل استفاده در روند رسیدگی نیستند مگر به موافقت عضو تصمیم گیرنده. کار ترجمه می تواند یا توسط مترجم و یا شخص عادی، دوست مورد اعتماد، یکی از اعضای خانواده یا یک داوطلب مشغول به کار در سازمان انجام شود. 

 چه اقداماتی را در جهت قبول شدن ادعا نامه ام باید انجام دهم؟

این وظیفه به عهده ی شماست که ثابت کنید شما یک پناه جو یا نیازمند حمایت هستید. شما در صورتی پناه جو محسوب می شوید که بر مبنای مسائل نژادی، مذهبی، ملیت، عضویت در گروه اجتماعی خاص یا داشتن نگرش خاص سیاسی از شکنجه و آزار و اذیت در حراس باشید.

شما در صورتی حائز شرایط پنهاهندگی هستید که در صورت بازگشت به کشور خود شخصأ در معرض خطر شکنجه، مرگ، یا رفتار یا جزای خصمانه و غیر معمول باشید.

افراد خاصی از دریافت پناهندگی مستثنا هستند: به عنوان مثال، جنایتکاران و افرادی که پناهنده در دیگر کشورها هستند.

 آیا می توانم درخواست پناهندگی خود را بازپس گیرم؟

پیش از مصاحبه چنانچه به هر دلیلی قصد صرف نظر کردن از ادعانامه ی خود را دارید باید به هیئت پناهجو پذیری کانادا در اسرع وقت اطلاع دهید. این کار را می توانید از طریق نامه یا فرم انصراف پناهندگی که در تمام دفاتر هیئت پناهجو پذیری کانادا موجود است انجام دهید. چنانچه از درخواست خود صرف نظر کنید باید خاک کانادا را ترک کنید.

 جلسه ی بررسی

 چه کسی در مورد درخواست پناهندگی من تصمیم گیری می کند؟

هیئت پناهجو پذیری کانادا جلسه ی بررسی برگزار می کند که در آنجا بتوانید از درخواست خود دفاع کنید. این در صورتیست که پس از مصاحبه به عنوان پناهنده پذیرفته نشده باشید. این جلسات معمولاً با حضور یک عضو هیئت پناهجو پذیری کانادا که دوره های خاصی را در مورد پرونده های پناهندگی گذرانده است انجام می شوند و همچنین برای امنیت شما و خانواده ی شما غیر علنی برگزار می شوند. اگر عضو تصمیم گیرنده شما در شهر شما نباشد جلسه ی بررسی شما به شکل ویدیوکنفرانس خواهد بود که به شما این امکان را می دهد که از طریق تلویزیون، عضو تصمیم گیرنده ی خود را ببینید و با او صحبت کنید.

 آیا نیاز به مترجم همزمان دارم؟

هیئت پناهجو پذیری کانادا مترجمی به شکل رایگان در اختیار شما قرار می دهد. اگر شما به مترجم نیاز دارید باید این را در فرم مشخصات فردی خود عنوان کنید، در قسمت مترجم برای زبان ها و گویش های خارجی -ذکر کنید که با کدام زبان خارجی می خواهید ارتباط برقرار کنید. بر اساس زبان خارجی ای که شما انتخاب می کنید (زبان مادری) و زبان رسمی کانادا-انگلیسی و فرانسوی- که شما در قسمت زبان مورد استفاده در روند رسیدگی در فرم مشخصات فردی انتخاب کرده اید مترجمی در اختیار شما قرار می گیرد. مترجمین می بایست اطلاعات شخصی شما را محرمانه نگاه دارند. چنانچه در فهم مترجم مورد نظر دچار مشکل شدید فوراً به عضو تصمیم گیرنده یا افسر تصمیم گیرنده ی پرونده اطلاع دهید.

 آیا می توانم شاهدانی همراه بیاورم؟

شما می توانید شاهد به جلسه ی بررسی خود بیاورید چنانچه حس می کنید به پذیرش درخواست پناهندگی شما کمک می کند. شاهد کسیست که از مفاد درخواست پناهندگی شما آگاهی دارد و می تواند اطلاعاتی در اختیار عضو تصمیم گیرنده بگذارد که به او در امر تصمیم گیری کمک کند. شاهد باید آمادگی داشته باشد که به همه ی سؤالاتی که در جلسه ی بررسی پرسیده می شود پاسخ گوید (به این فرایند شهادت دادن گفته می شود).

شما باید اطلاعات مشخصی را تا حد اکثر 20 روز پیش از جلسه ی بررسی به شکل مندرج در اختیار هیئت پناهجو پذیری کانادا قرار دهید، از قبیل:

شماره ی تماس و آدرس یا شماره ی فکس شاهد

شهادت چه مقدار زمان می برد

رابطه ی شما با شاهد

آیا شما می خواهید شاهد شما شخصاً یا تلفنی یا از طریق ویدیو کنفرانس شهادت دهد

آیا شاهد شما نیاز به مترجم دارد

چنانچه شاهد شما متخصص باشد شما باید همچنین گزارشی با امضاء او که محتوی توانایی های تخصصی او و خلاصه ای از شهادت نامه اش است تهیه کنید و به مجموعه ی بالا اضافه کنید. مسئولیت اطمینان از حضور شاهدان در جلسه ی بررسی شما بر عهده ی خود شماست.

 روند جلسه ی بررسی چگونه است؟

الف) شما شهادت می دهید

پیش از دادن شهادت از شما خواسته می شود که رسماً اعلام کنید، به این معنی که سوگند بخورید که دروغ نمی گویید. پس از آن ممکن است از طرف افسر تصمیم گیرنده ی پرونده یا عضو تصمیم گیرنده یا مشاور (در صورت حضور مشاور حقوقی) سؤالاتی از شما پرسیده شود. عضو تصمیم گیرنده تأیین می کند که در چه خصوصی از شما سؤال شود و چه کسی اولین سؤال را بپرسد. معمولاً این شخص افسر تصمیم گیرنده ی پرونده ( یا عضو تصمیم گیرنده در صورت عدم حضور افسر تصمیم گیرنده ی پرونده) می باشد. در صورت حضور نماینده ی اداره ی امور مرزی کانادا در جلسه ی بررسی شما، مشاور وزیر ممکن است از شما سؤالاتی بپرسد. اگر مشاور نداشته باشید عضو تصمیم گیرنده و افسر تصمیم گیرنده ی پرونده از شما سؤال های بیشتری می پرسند و به شما این امکان را می دهند که به عضو تصمیم گیرنده هر آنچه به نظرتان مهم می آید بگویید.

ب) شاهدان شهادت می دهند

در صورتی که شاهدی معرفی کرده باشید پس از شهادت شما آنها شهادت خواهند داد. از هر شاهدی که معرفی کرده اید خواسته می شود در اتاق انتظار بماند تا شهادت شما تمام شود. سپس از آنها خواسته می شود که به جلسه بپیوندند. چنانچه شاهدین شما قادر به صحبت به زبان رسمی کانادا-انگلیسی یا فرانسوی- نباشند حق دارند که درخواست مترجم همزمان بدهند در صورتی که این درخواست بیست روز قبل از شروع روند بررسی به هیئت پناهجو پذیری کانادا ابلاغ شده باشد.

ج) در باره ی شواهد ارائه شده نظر داده می شود

پس از اینکه شما و همه ی شاهدینتان شهادت دادند عضو تصمیم گیرنده ممکن است از شما یا از مشاور شما درخواست کند که توضیح دهید چرا فکر می کنید شواهد نشان می دهد که شما شخصی هستید که نیاز به حمایت دارید یا دارای شرایط پناهندگی می باشید. عضو تصمیم گیرنده همچنین ممکن است از افسر تصمیم گیرنده ی پرونده بخواهد که نظر خود را درباره ی ابعاد مختلف درخواست شما بدهد بدون اینکه موافقت یا مخالفت خود را اعلام کند. از شما یا مشاور شما ممکن است درخواست شود که پاسخ خود را در قبال نظرات افسر تصمیم گیرنده ی پرونده بدهید. عضو تصمیم گیرنده تأیین می کند که چه کسی اول صحبت کند.

 آیا کودکان من باید در جلسه ی بررسی حضور یابند؟

چنانچه برای کودکان نیز درخواست پناهندگی شده آنها نیز باید در جلسه ی بررسی حضور داشته باشند. معمولاً لازم است که کودکان تنها در ابتدای جلسه برای اطمینان از صحت هویت آنها و برای اطمینان از اینکه به خوبی نمایندگی شده باشند ؛ چه والدینشان باشد یا نماینده ای که برای آنها تعیین شده، قیم یا مشاور حقوقی. پس از این مرحله آنها می توانند جلسه ی بررسی را ترک کنند. لطفاً با شخص معتمدی قرار بگذارید که از کودکانتان در طول جلسه ی بررسی نگهداری کند.

در برخی موارد کودکان بزرگتر می بایست در جلسه ی بررسی حضور داشته باشند. چنانچه شما نگرانی یا سؤالی درباره ی جلسه ی بررسی کودک خود دارید بهتر است پیش از جلسه ی بررسی با هیئت پناهجو پذیری کانادا تماس حاصل کنید. 

 چه زمانی از تصمیم گرفته شده در باره ی درخواستم مطلع می شوم؟

عضو هیئت پناهجو پذیری کانادا مشخص می کند که آیا شما پناهنده هستید یا شخصی که نیاز به حمایت دارد. نتیجه ی درخواست شما ممکن است در پایان جلسه ی بررسی به طور شفاهی دریافت کنید یا دیرتر به شکل مکتوب. ممکن است دریافت نتیجه ی شما چند روز یا چند ماه در مورد پرونده های پیچیده تر طول بکشد.

 پس از تصمیم گیری چه اتفاقی می افتد؟

چنانچه تصمیم اخذ شده مثبت باشد، هیئت پناهجو پذیری کانادا برای شما نامه ای ارسال می کند که محتوی نتیجه است. پس از آن شما می توانید درخواست اقامت خود را به اداره ی مهاجرت کانادا ارسال فرمایید. در این درخواست می توانید بستگان درجه ی یک خود را نیز اضافه کنید.

چنانچه درخواست پناهندگی شما رد شده باشد، هیئت پناهجو پذیری کانادا به شما نامه ای حاوی تصمیم اخذ شده و توضیحی درباره ی دلیل این تصمیم ارسال می کند. شما می توانید پس از آن درخواست رسیدگی و اعتراض به نتیجه ی منفی اخذ شده را در دادگاه فدرال کانادا پیگیری کنید.

 آیا پس از دریافت نتیجه ی محرومیت از درخواست می توان درخواست جدیدی داد؟

چنانچه درخواست پناهندگی شما رد شد، شما می توانید در آخرین مرحله درخواست (Pre removal risk assessment) را بدهید تا ریسک در معرض خطر قرار گرفتن شما را در صورت بازگشت به ایران بررسی کنند. برخی از درخواست های رد شده در دوره های گذشته به همین شکل پذیرفته شده است و هم اکنون به آنها اقامت کانادا اعطا شده است.

 وکیل حقوقی چقدر مزد دریافت می کند؟

اگر ثابت شود که درآمد شخص پایین است و قادر به پرداخت هزینه ی حقوقدان نیست، دولت کانادا حقوقدانی در اختیار او قرار میدهد و لازم نیست که پناهجو هزینه ای پرداخت کند. اما اگر شرایط مالی پناهجو مناسب باشد و می تواند هزینه ی وکیل را پرداخت کند می تواند به یکی از وکلای رسمی امور مهاجرت مراجعه و از آنها کمک بخواهد.

 آیا در ابتدای ورود به کانادا سازمانی وجود دارد که از من حمایت مالی کند؟

در کانادا ساز و کاری وجود دارد که از افرادی که درآمدی ندارند حمایت مالی می کند. به این کمک ها اصطلاحاً (Welfare) گفته می شود. برای دریافت این کمک ها ابتدا باید درخواست آن را به وزارت کار و امور اجتماعی بدهید. مقدار این کمک ها و پرسه ی دریافت آن از استان به استان متفاوت می باشد.

 برای گرفتن وکیل حقوقی چه باید کردن و چگونه ارزیابی می شود؟

برای دریافت این کمک با شما مصاحبه ای تلفنی انجام می شود. چنانچه از کمک مالی دولتی استفاده می کنید(welfare)  هزینه ی حقوقدان از طرف اداره ی مهاجرت پرداخت می شود. چنانچه از این کمک ها استفاده نمی کنید از طرف اداره ی مهاجرت بررسی ای صورت می گیرد و در صورت اثبات پایین بودن درآمد شما، به شما کمک حقوقی (Legal aid) تعلق می گیرد.

 حمایت قانونی چه تفاوتی با پناهندگی دارد؟

حمایت قانونی به حالتی گفته می شود که شخص دارای حمایت مالی و قانونی می باشد اما اقامت دائم را دریافت نکرده. به این اشخاص پناهجو گفته می شود. معمولاً بین درخواست پناهندگی تا برگزاری دادگاه پناهجو از حمایت قانونی برخوردار است.

 آیا کسی که به شکل قانونی وارد کانادا شده (با ویزای دانشجویی، ویزای کار، به عنوان گردشگر) می تواند قبل از اتمام اقامت موقتش درخواست پناهندگی دهد؟

اینکه شما به طور قانونی یا قیر قانونی وارد کانادا شده باشید مهم نیست. در هر حال شما می توانید درخواست پناهندگی دهید.  تنها باید اثبات کنید که شرایط شما در کشورتان به گونه ایست که اگر برگردید ممکن است مورد اذیت و آزار و شکنجه یا مجازات قرار گیرید.

 من یک بار از یک کشور اروپایی درخواست پناهندگی کرده ام آیا می توانم باری دیگر از کانادا درخواست پناهندگی کنم؟

در صورتی که درخواست پناهندگی شما از کشوری اروپایی رد شده باشد و در معرض بازپس فرستادن قرار داشته باشید و در نتیجه ترسی از هرگونه شکنجه و یا مجازات داشته باشید، می توانید از کانادا درخواست پناهندگی کنید. البته آمریکا از این قاعده مستثناست یعنی شما نباید از خاک آمریکا وارد کانادا شده باشید. چنانچه قبلاً به کشور اروپایی سفر کرده اید ولی درخواست پناهندگی نداده اید باید جواب قانع کننده ای را برای دلیل عدم درخواست پناهندگی در کشور مربوطه ارائه کنید چون از شما سوال می شود که چجرا در آن کشور که از امنیت برخوردار بودید درخواست نداده اید؟

 در کدام شهر کانادا می بایست درخواست پناهندگی داد؟

در صورت ورود غیر قانونی، در فرودگاه شما می توانید درخواست پناهندگی خود را ارائه کنید. چنانچه قانونی وارد کانادا شده باشید در هر شهری از کانادا در اداره ی مهاجرت می توانید درخواست پناهندگی بدهید.

 پناهندگان در بدو ورود در چه مکانی سکنا می کنند؛ آیا خدمات دولتی (کمپ (شلتر)، خانه های دولتی) شامل حالشان می شود؟

پناهندگان در بدو ورود چنانچه آشنا یا دوستی داشته باشند می توانند آنجا ساکن شوند تا به درخواست دریافت کمک های مالی و دریافت خانه های دولتی آنها رسیدگی شود اما اگر آشنایی در کانادا ندارند می توانند به شلتر بروند (خانه هایی که از طرف دولت کانادا در اختیار افراد قرار می گیرد).

 پناهندگان از چه کمک های بهداشتی بهره مندند؟ آیا بیمه ی درمانی خاصی برای آنها درنظر گرفته شده؟ اگر شده به چه ترتیب باید درخواست دهند؟

کسانی که تحت حمایت هستند و هنوز اقامت دائم خود را نگرفته اند برگه ی بیمه ای دریافت می کنند با نام اختصاری (IFH) این برگه هزینه ی بیمارستان، پزشک و خدمات اورژانسی را پوشش می دهد.

 کسانی که زبان مکالمه ی کانادا- انگلیسی یا فرانسه- را نمی دانند آیا دسترسی به خدماتی دارند که در آموزش زبان و راهنمایی آنها در هماهنگ شدن و زندگی در جامعه ی کانادا به آنها کمک کند؟

در کانادا مراکز زبانی هست به نام اختصاری ESL که به شکل رایگان به تازه واردین آموزش زبان انگلیسی می دهند. همچنین پس از اخذ اقامت دائم می توانند برای گرفتن پذیرش در دانشگاه یا کالج و حتی دریافت بورسیه تحصیلی اقدام کنند.

 آیا می توانم درخواست اجازه ی کار دهم؟ آیا اگر مشغول به کار شوم از کمک های مالی دولتی محروم می شوم؟

بله. شما می توانید زمانی که پناهجو هستید درخواست اجازه ی کار دهید. در صورتی که شغلی گرفتید و درآمدی کسب کردید اگر حقوق شما کفاف مخارج اولیه ی شما را ندهد کمک مالی دولتی قطع نخواهد شد.

 آیا سازمان IRQR افرادی را که در امر انتقال پناهندگان به خارج از ایران مشغولند می شناسد و آیا می تواند در این امر به افراد پناهجو کمک کند؟

ما با این افراد در ارتباط نیستیم و کسانی که قبلا به دیگر اعضای سازمان کمک کرده اند نیز نتوانسته ایم ارتباط برقرار کنیم. لازم به ذکر است که در صورت مشورت با اشخاصی همچون کسانی که در انتقال شما به آن کشور کمک کرده اند، دوست، یا هر شخص غیرمتخصص در باره ی صحت اطلاعات او مطمئن شوید. به عبارت دیگر با هر شخصی که ادعا کرد در باره ی این موضوع مطلع است مشورت نکنید.

 سازمان IRQR چه کمک هایی می تواند به ما کند؟

سازمان دگرباشان ایرانی می تواند از ابتدای مراحل پناهندگی با شما همراه شود و می توانید در موارد مختلف از خدمات مشاوره سازمان استفاده کنید. همچنین سازمان گزارش کاملی از وضعیت دگرباشان ایرانی برای اداره ی مهاجرت و وکیل قانونی شما ارسال خواهد کرد که به تصمیم گیری آنها کمک کند. همچنین معمولا در دادگاه هی پناهندگی شما نماینده ای از طرف سازمان شرکت خواهد کرد.